office@sastipen.ro (+4) 021.456.03.21

  • ro
  • en
  • ri

Întărirea Rețelei Naționale de mediatori Romi

Centrul Romilor pentru Politici de Sanatate –Sastipen este partener in cadrul proiectuluiRO19.03 „Intarirea Retelei Nationale de mediatori Romi pentru imbunatatirea starii de sanatate a populatiei rome" desfasurat in cadrul Programului "Initiative in domeniul sanatatii publice", finantat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014.

Promotorul proiectului este Institutul National de Sanatate Publica, iar Operatorul de Program este Ministerul Sanatatii.

Obiectivul general al proiectului: Cresterea accesului grupurilor vulnerabile de romi la serviciile de sanatate de baza la nivel comunitar.

Obiectiv specific: Consolidarea capacitatii institutionale a autoritatilor locale prin dezvoltarea in continuare a retelei de mediatori sanitari romi si asistenti medicali comunitari, cu atentie speciala asupra starii de sanatate a mamei si copilului, sanatatii reproducerii si controlul tuberculozei multi-drog rezistente MDR TB.

Rezultate asteptate

45 de echipe functionale de asistenti comunitari/mediatori sanitari de etnie roma la nivel comunitar

45 de Centre comunitare de sanatate functionale

45 de vizite in teren pentru monitorizarea si evaluarea activitatii echipelor locale interdisciplinare

propuneri legislative

Buget:

1,052,910EURO

Durata Proiectului şi calendarul implementării

23 luni, incepand cu luna Iunie 2014

Implementarea proiectului se realizeaza de catre Institutul National de Sanatate Publica in parteneriat cu Centrul Romilor pentru Politici de Sanatate SASTIPEN.

Link anunt website Institutul National de Sanatate Publica:

https://www.insp.gov.ro/bnt/Click pentru a descarca comunicat de presa privind campania ”Cauta de sanatatea ta/Rode to sastipe(n)!”


Click pentru a descărca documentul complet

Aici puteti gasi o larga si vasta selectie de poze din si despre locatile in care
au fost implementate cu succes proiectele realizate de Sastipen