office@sastipen.ro (+4) 021.456.03.21

  • ro
  • en
  • ri
Raport deplasare
Intalnirea partenerilor

Pecs, Ungaria
18 – 20 septembrie 2014In perioada 18-20 spetembrie 2014, echipa Sastipen s-a deplasat in localitatea Pecs, Ungaria, pentru a participa la intalnirea partenerilor, in cadrul proiectului „A step Foward – Empowering young people and women from local roma comunities"

La aceasta intalnire au participat reprezentanti ai Asociatiei „Amalipe" din Bulgaria, Asociatiei Drom Kotar Mestipen, Asociatiei Color Pearls din Ungaria si Centrul Romilor pentru Politicilor de Sanatate-SASTIPEN din Romania.

In prima zi a intanirii, reprezentantii tuturor partenerilor implicati in implementarea proiectului au prezentat progresul inregistrat in proiect de la ultima intanire, prezentarea fiind urmata de discutii cu privire la planficarea urmatoarelor activitati conform graficului proiectului si de discutarea detaliilor administrative cu privire la datele si modul de organizare a conferintelor de final pentru fiecare partener in parte.
In cea de a doua zi a intalnirii, ne-am deplasat la Gandi Secondary School, o scoala cu clasele 9-12, destinata elevilor de etnie roma. Aici am fost intampinati de catre directorul scolii, care ne-a povestit istoria infiintarii acestei scoli, rezultatele si activitatile scolii precum si modul de functionare si organizare. Ulterior prezentarii, clubul de dans al scolii a prezentat un moment artistic specific de dans si cantec.
In cea de a doua parte a zilei, ne-am deplasat la Clubul femeilor, unde acestea ne-au povestit experientele femeilor care participa regulat la activitatile clubului, ele devenind niste persoane foarte active si implicate in viata comunitatii.
Impreuna cu reperzentantii celorlalti parteneri, dupa vizitatea clubului femeilor, am vizitat doua comunitati de romi, unde am discutat cu etnici romi, cu privre Ulterior vizitelor in comunitati ne-am deplasat la u eveniment cultural al orasului/ sarbatoarea locala a etniei rome, unde am participat activ la implementarea activitatilor organizatiei Color Pearls.
In cea de-a treia zi a intalnirii a avut loc organizarea unei Campanii de Sanatate a asociatiei, o activitate anuala prin care se identificau persoanele care doreau sa faca consulturi periodice pentru verificarea starii de sanatate si care era extrem de apreciata de femeile rome sio nerome din zona Pecs.